Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün faydalanıcısı olduğu, kısa adı “ATLAS” olan “AB Müktesebatına Uyum Sürecinde Türkiye’nin Ulaştırma Mevzuatının Analizi (Analysis of the Transport Legislation of Turkey in the Process of Harmonisation with the EU Acquis)” Projesi 10 Ocak 2022 tarihinde başlamıştır.
AB müktesebatıyla uyumlu, rekabetçi, çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaştırma sistemini oluşturarak ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma politikalarına ve AB ile entegrasyonuna katkıda bulunmak amacıyla yürütülmekte olan proje ile ulaştırma alanında AB Müktesebatına uyum sürecini kolaylaştırmak için yasal altyapının geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Proje kapsamında tüm ulaştırma sektörleri için mevzuat envanteri hazırlanmış olup projenin üçüncü faaliyeti olan “Ulaştırma Sektöründe Yasal Uyumun Değerlendirilmesi” başlığı altında pazara erişim ve rekabet, emniyet ve güvenlik, sosyal koşullar, çevre ve iklim değişikliği gibi temalar altında
AB ve ulusal mevzuat karşılaştırması yapılarak boşluk analizi ve boşlukların giderilmesine yönelik boşluk doldurma çalışmaları tamamlanmıştır.
Gelinen aşamada, incelenen mevzuat analizi çıktılarının özel sektör ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile paylaşılarak görüş ve değerlendirmeleri doğrultusunda nihai hale getirilmesi amacıyla havacılık sektörü için 6 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Kozyatağı Hilton Otel’de birer günlük çalıştaylar gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu proje için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı değerli temsilcileri, Atlas Proje Yöneticileri ve konusunda uzman değerli üniversite öğretim üyelerimiz ile sağlanan sinerjik çalışma ortamı proje sonuçlarının değerlendirilmesine önemli katkı sağlamıştır. Türk Armatörler Birliği Deniz Güvenlik Danışmanımız Sayın Faruk Doğan ve Çevre, Güvenlik, ARGE, İnovasyon Komitesi ve Teknik Komitemizden Sayın Prof. Dr. Gülşen Altuğ da yer alarak fikirlerini paylaşmışlardır.
6.10.2023
WhatsApp us